Rianthuis van een familie uit Zoutelande

 

'Tijdens het voorbereidingstraject
valt er oneindig veel te kiezen'

 
 

De familie zou zeker bij RiantHuis aankloppen als ze weer voor de keuze stonden om een nieuw huis te bouwen. Ze vertellen: “Wij hebben enkele bekende catalogusbouwers geselecteerd en benaderd. Fraanje staat goed bekend en op advies van vrienden zijn wij bij RiantHuis terecht gekomen. Wij kozen voor een Zeeuwse aannemer vanwege de korte lijnen, de korte reistijd en de nuchtere benadering. De eerste schetsen die wij kregen sloten goed aan bij onze ideeën en de gewenste lokale stijl. Gaandeweg werden wij steeds enthousiaster. Wij wilden nu een ruime woning voor ons gezin en voor in de toekomst de flexibiliteit om een deel te kunnen gebruiken als kangoeroewoning of zomerwoning. Dat is allemaal gelukt.”

De familie wist waar ze aan begon. De prijs was voldoende gespecificeerd, de toegestuurde stukken waren compleet en ook het meer- en minderwerk was duidelijk onder de aandacht gebracht. “Het geleverde werk heeft een verzorgde uitstraling maar is niet onnodig overdadig. En dat is waar wij naar op zoek waren. Als je kijkt naar de flexibele mogelijkheden die wij verwachtten in ons huis, dan werd het ontwerp voldoende toegelicht. Enkele constructieve details hadden beter toegelicht kunnen worden, maar dat kon later tijdens de bouw goed besproken worden. De medewerkers op de bouwplaats hadden een persoonlijke benadering en waren vriendelijk.” 

“Tijdens het voorbereidingstraject valt er oneindig veel te kiezen en het kan allemaal mooier, beter en duurder, maar er hangt wel een prijskaartje aan. De verkoper begeleidde ons in het stellen van prioriteiten om binnen ons budget een prachtig huis te bouwen. Ook bij de keuze van bouwmaterialen werden wij op die manier geholpen.” Inmiddels wonen ze er en dat bevalt prima. “Dit huis voelt vanaf dag één heel comfortabel aan. Ook de uitstraling is exact zoals wij hoopten.” 

Hadden ze achteraf gezien bepaalde zaken liever anders uitgevoerd? “In grote lijnen niet, maar op detailniveau wel, zoals bij het installatiewerk. Hierbij moesten veel keuzes gemaakt worden en dan voorzie je niet alles. Ook de zonnepaneleninstallatie hadden wij achteraf anders uitgevoerd willen zien. Maar over de hele linie is dit het ideale huis binnen onze wensen en budget. Het is een ruime en fraaie, maar ook praktische woning. Een woning die goed te onderhouden is, flexibel qua indeling, vakkundig gebouwd en bouwkundig prima opgeleverd!”

fraanje-4851.jpg
 
 

 

Rianthuis van familie NOBEL

 

'Dit is echt het huis geworden
wat wij voor ogen hadden'

 
 

“Ik kan het iedereen aanbevelen, een RiantHuis”, vertelt Willeke Nobel uit Oud-Beijerland. “Je hebt een bepaalde woning als uitgangspunt, maar die pas je aan naar je eigen wensen. Zowel de indeling als de uitvoering kan compleet aangepast worden en dat is precies wat wij wilden.”

Willeke en haar man Jan lieten hun oog vallen op een oude bungalow aan de Koninginneweg. Zij stapten naar Aannemingsbedrijf Fraanje met de vraag: Wat kunnen jullie hiermee? Er kwam al snel een advies en dat was de start van een nieuwbouwtraject dat resulteerde in een woning die aan alle eisen van het echtpaar Nobel voldeed.

“Het hele traject werd ons uit handen genomen. Dus ook het aanvragen van de vergunningen bij de gemeente. Wij hebben dat als heel positief ervaren. Je wordt intensief betrokken bij het bouwtraject maar het werk wordt door deskundigen uitgevoerd. Ik weet wat ik mooi vind en alles kon ingepast worden in het concept waar wij voor gekozen hadden, de Romant-Klassiek. Een kantoor op de begane grond, een andere trap, luiken, een dakkapel: het kon allemaal. Nu hebben wij een huis dat helemaal bij ons past. Ik vind het fijn dat er een concept was waarop wij konden verder bouwen. Je hebt geen extra ontwerpkosten, maar wel een basis die helemaal naar je eigen wensen kan worden bijgesteld.” 

Willeke en Jan vinden dat er goed werd meegedacht door de werkvoorbereider. “Meer- en minderwerk werd duidelijk in kaart gebracht. Als wij bijvoorbeeld kozijnen uitkozen die wel erg prijzig waren, werden er alternatieven aangeboden. En als ik mijn voorkeur uitsprak voor een bepaald soort stenen, kregen wij adressen aangeleverd van woningen waar wij eens konden gaan kijken.”

De planning werd steeds bijgewerkt en het bouwtraject liep niet uit. “Ik ben in totaal twee keer op het kantoor van Fraanje geweest. Als ik vragen had, mailde of belde ik en er was altijd een snelle reactie. Wij woonden schuin aan de overkant van ons nieuwe huis. Omdat wij zo’n goede uitvoerder hadden, die alles regelde met de onderaannemers, kwam ik alleen bij de nieuwbouw kijken om te zien hoe mooi het werd.” De familie Nobel woont sinds augustus 2016 in hun nieuwe huis. “Als ik terugkijk zou ik het precies hetzelfde doen, ” vertelt Willeke. “Het is veel voorbereiding geweest maar dit is echt het huis geworden dat wij voor ogen hadden.”

Schermafbeelding 2018-04-10 om 12.01.46.png
 
 

 

RIANTHUIS VAN FAMILIE KOOLEN

 

‘Wij wilden graag een
levensloopbestendig huis’

 
 

“Bij ons is het niet zo gegaan dat wij een RiantHuis uitgezocht hebben dat wij vervolgens aan onze wensen hebben aangepast”, vertelt Jack Koolen uit Heinkenszand. “Wij hadden goede verhalen gehoord over Aannemingsbedrijf Fraanje en zijn toen met onze eigen plattegrond naar hen gegaan. Zij hebben onze wensen uitgewerkt in een schitterend schetsplan. Ik kan wel zeggen dat alles wat wij gerealiseerd wilden hebben, ook uitgekomen is.” 

Jack en Nanda betrekken het huis samen met hun dochter Chantal, die na verloop van tijd het huis uit zal gaan. ”Wij wilden graag een levensloopbestendig huis waar wij op termijn een badkamer en slaapkamer op de begane grond kunnen realiseren. Wij hebben samen goed nagedacht over de raampartijen en uiteindelijk is het een licht huis geworden met een mooie wisselwerking tussen de binnen- en buitenruimte."

De contacten met de projectleider en de uitvoerder ervaarde de familie Koolen als zeer positief. “Er waren korte lijnen en ze waren goed bereikbaar, zowel per telefoon als per e-mail. Wij hadden altijd binnen een dag reactie op onze vragen. Het was fijn om te merken dat de uitvoerder op het werk met ons meedacht. Het was echt niet zo dat alleen gekeken werd naar wat er op papier stond. Soms wilden wij bepaalde zaken toch anders en dan was men flexibel.”

Bepaalde details in de afwerking werden in onderling overleg bijgesteld. Koolen: “Wij verhuizen binnen het dorp Heinkenszand. Ik liep tijdens de bouw regelmatig even binnen om te kijken hoe het ervoor stond."

“Wij verhuizen binnenkort en zijn op voorhand al dik tevreden over ons huis. Ik kan eigenlijk niets bedenken dat ik anders gewild zou hebben” vertelt Jack Koolen met een glimlach.

 
 

 

Rianthuis van familie Carol

 

‘Wij hadden bijna elke dag contact
en dat ging snel en vakkundig’

 
 

Jeffrey en Samantha Carol wonen met hun kinderen Jurre en Lauren sinds oktober 2016 in hun RiantHuis, type Royant Modern. “Toen wij op zoek gingen naar een huis, hadden wij dit als plaatje gezien en dat bleef bij ons hangen,” aldus Jeffrey. Wij praten over de oplevering van de woning en over hoe de familie Carol het wonen in hun nieuwe huis ervaart.

“Het huis werd keurig schoon opgeleverd”, vertelt Jeffrey. “Maar daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Wij hebben gedurende het traject van de bouw heel wat geleerd. Want je moet nadenken over de kleur van de daktrim, de kleur voeg,

het type dakpan en ga zo maar door. Wij hebben een aantal zaken uit het oorspronkelijke ontwerp aangepast. Zo is het huis wat dieper geworden en hebben wij de badkamer groter gemaakt. Het huis is uiteindelijk zo geworden als wij hadden gehoopt. Tijdens de werkvoorbereiding werden veel details doorgenomen en daar waren wij heel blij mee. Wel moesten wij steeds weer nieuwe beslissingen nemen en daar hadden wij soms graag wat meer tijd voor gehad.” Gelukkig waren de lijnen met het Aannemingsbedrijf kort. “Wij zijn erg positief over onze uitvoerder. Daar konden wij mee lezen en schrijven. ” En nu wonen ze alweer een tijdje, naar tevredenheid in hun nieuwe huis.

“Het wooncomfort? Dat is prima, wij hebben overal vloerverwarming, dus het wordt niet snel te warm. Er zijn grote ramen en het is een lichte woning. Wij zijn tevreden over de afmetingen van de ruimtes; het is nog groter dan wij aanvankelijk dachten. Het is een heel ‘open’ huis waarin alle ruimtes met elkaar in verbinding staan. Beneden lopen de speelkamer, de keuken en het woongedeelte in elkaar over. Wij hebben een gashaard die als roomdivider fungeert en dat is een goede keus geweest. Omdat wij dicht bij het water wonen zwemt of vliegt er altijd wel iets voorbij en dat vinden de kinderen natuurlijk prachtig.”

Schermafbeelding 2018-04-11 om 10.46.24.png